Uutiskirje 5/2022
Kehityshankkeet
Talven aikana toteutetut ensimmäiset opiskelijan työpöydän saavutettavuuskorjaukset sisältävä Peppi-versio 4.2.0 julkaistiin toukokuussa. Saavutettavuusparannusten kehitystyö jatkuu kesän aikana. Asiaan liittyvät dokumentit ja ohjeet löytyvät jatkossa Wikistä omalta Saavutettavuus-sivulta.
Maksullisen koulutuksen moduulin uusi versio MK‑2.0.0 tullaan julkaisemaan kesän aikana. Se liittyy kiinteästi Pepistä samaan aikaan julkaistavaan versioon 4.3.0 (aiemmin numerolla 4.2.1). Versio tulee mahdollistamaan että kaikki maksullisen moduulin toiminnot ovat korkeakoulujen käytettävissä Pepin 4‑versiossa. Versioiden sisältämät kehitysaiheet on listattu konsortion Wiki-sivuilla.
Kevään lopuksi aloitettiin kiireellisempien tietoturvatarpeiden kehitysaiheiden sekä Pepissä ja VIRTA-raportissa ilmenneiden kriittisten virheiden korjaukset. Kehitystyötä jatketaan kesän yli. Yhdessä menossa olevien opiskelijan työpöydän saavutettavuuskorjausten kanssa ne tulevat muodostamaan uuden Pepin versiojulkaisun loppukesästä tai alkusyksystä. Tavoitteena on sisällyttää siihen myös tutkintoon johtavan koulutuksen Opintopolkuintegraatiosta luvattu kehitystyö. Lisätietoa asiasta löytyy konsortion Wikistä.
Pepin käyttöohjeiden uudistustyö etenee. Teemaryhmät päivittävät omien vastuualueidensa ohjeita parhaillaan. Tavoitteena on läpikydä ja päivittää vanhat ohjeet vuoden loppuun mennessä.
Ohjausryhmä
Peppi-konsortion ohjausryhmän toukokuun kokouksessa hyväksyttiin päätösesitys uudesta toimintamallista, strategisista painopisteistä vuodelle 2022 ja strategian toimeenpanosuunnitelmasta vuodelle 2023.
Näin ollen konsortiossa otetaan vuoden 2022 aikana käyttöön uusi Pepin versiokehityksen toimintamalli, jossa siirrytään projektilähtöisestä kehityksestä versiolähtöiseen ohjelmistokehitykseen. Uuteen toimintamalliin siirrytään täysipainoisesti vuoden 2023 alkuun mennessä. Uudistusta tullaan esittelemään Peppi-päivillä ja siitä tullaan viestimään laajasti syksyn 2022 aikana konsortiossa. Siirtymäkauden aikana ja ensimmäisillä kehityskierroksilla arvioidaan suunniteltua toimintamallia, ja sitä kehitetään arviointien perusteella. Ohjausryhmän kokouksessa hyväksyttiin strategiset painopisteet, jotka ohjaavat vuoden 2022 versiokehitystä. Lisäksi päätettiin strategian toimeenpanosuunnitelman valmistelusta vuodelle 2023, työtä tullaan tekemään uuden toiminnanjohtajan kanssa.
Lisäksi käsiteltiin konsortion ajankohtaisia asioita, mm. CSCn konsortiolle tekemää asiantuntijatyötä, Peppi-päiviä, talousasioita ja uuden toiminnanjohtajan rekrytointia. Toiminnanjohtajan rekrytointi on vielä kesken.
Koordinaatioryhmä
Ryhmän kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisten Pepin kehityshankkeiden, toimintamallin uudistuksen ja Peppi-päivien lisäksi yhteistyötä Digivisio-hankkeen kanssa. Ryhmässä käytiin läpi teemaryhmien puheenjohtajien valmistelema uuden toimintamallin vaikuttavuuden arviointi ja versiokehityksen roadmap, joka sisältää siirtymäajan tietoa.
Teemaryhmien puheenjohtajien työkokouksessa ajankohtaisina asioina puhuttivat edellä mainittujen lisäksi mm. ristiinopiskelun käyttöönotto.
Teemaryhmät
Kokouksissa keskusteltiin toukokuussa ryhmiä koskettavista ajankohtaista kysymyksistä vastuualueiden mukaan, Pepin 4‑versioon liittyvistä asioista, ristiinopiskelupalvelun käyttöönotosta, Pepin kehitysaiheista ja uudesta versiokehityksen toimintamallista.
Kehittäjäpäivät 2022
Ilmoittautumisaika Peppi-kehittäjäpäiville on päättynyt. Kesäkuussa 15–16.6. yli 200 konsortiolaista tai Pepistä kiinnostunutta henkilöä tulee kokoontumaan Pepin merkeissä. Valtaosa on ilmoittanut tulevansa paikan päälle Metropolian Myllypuron kampukselle. Päivien ohjelma löytyy Wikistä ja nettisivuilta Peppi-kehittäjäpäivät. Sivuilta löytyy myös ohjeet jälki-ilmoittautumiseen.
Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ja mahdollisuus käydä keskustelua ajankohtaisista asioista kuten tekoälystä ja Digvisiosta. Keynote-puheenvuoron lisäksi pysähdytään tekoälyn ääreen parin eri case-esimerkin näkökulmasta. Toisena pääaiheena tarkastellaan, miten Digivision eteneminen vaikuttaa Peppiin.
Peppi osana opiskelijoiden sähköistä palvelua tarjoaa katsauksen siihen mitä uusittu AHOT ja sen myötä Emrex tuovat opiskelijalle. Ohjelmassa on tietenkin myös katsaus Peppi-konsortiossa parhaillaan meneillään oleviin kehitystöihin, ja sitten käännetään katseita tulevaan uuden versiokehitysmallin merkeissä. Lisäksi kuullaan yliopistojen Pepin käyttöönottokokemuksista lukuvuoden varrelta. Samalla tullaan tutuiksi näiden uudempien konsortiolaisten kanssa. Teemaryhmien tapaamisissa ryhmäläiset tapaavat pitkästä aikaa kasvokkain. Päivien parasta antia ovatkin kohtaamiset ohjelman puitteissa ja tauoilla — näin yhteinen arkityömme verkon välityksellä on tutumpaa. Tervetuloa kaikki mukaan Pepin merkeissä!
Viestintä
Kuukausittainen uutiskirje on Peppi-konsortion toiminnan tiedonvälityksen kanava.
Uutiskirje julkaistaan konsortion www-sivuilla ja jäsenkorkeakoulujen yhteisellä Wiki-työskentelyalueella, Työskentelyalueet jäsenille. Konsortion Wikissä julkaistavassa versiossa voi olla Wiki- tai Jiralinkityksiä käsiteltyjen asioiden tueksi ja tiedonhaun helpottamiseksi, kirjaudu sisään.
Jos sinulla on uutiskirjeeseen lisättäviä asioita, laita siitä viestiä osoitteella peppi-hallinto(at)lists.metropolia.fi