Peppi-konsortio
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy ja Tampereen ammattikorkeakoulu Oy omistavat Peppi-palvelukokonaisuuden lähdekoodin käyttöoikeudet suomalaisella koulutussektorilla. Peppi-konsortio vastaa kehitystyöstä.
Peppi-konsortion toiminnan keskiössä ovat sen jäsenet, ja toiminnan periaatteina ovat avoimuus ja yhdessä tekeminen. Se on yhteisö, joka edelleen kehittää Peppi-palvelukokonaisuutta jatkuvasti. Konsortiossa tehtävä yhteistyö on julkishallinnon organisaatioiden välistä horisontaalista yhteistyötä.
Korkeakoulut konsortion ytimessä
Jäsenorganisaatiot vastaavat itse siitä, että osallistuvat aktiivisesti konsortion toimintaan, ja ottavat osaa esimerkiksi palvelukokonaisuutta koskeviin päätöksiin. Uudet versiot suunnitellaan käyttäjälähtöisesti, jäsenorganisaatioiden asiantuntijaedustajat osallistuvat kehitystyöhön.
Pepin sisällöllinen kehitystyö tehdään palvelukokonaisuuksien mukaan jaotelluissa pienemmissä ryhmissä eli teemaryhmissä. Teemaryhmät suunnittelevat ja määrittelevät tulevien versioiden uudet ominaisuudet sekä muutoskohteet. Tekninen ryhmä puolestaan käsittelee esimerkiksi Pepin ylläpitoon ja ongelmatilanteisiin liittyviä käytäntöjä ja suunnittelee Pepin toimivuuteen liittyviä kehitystarpeita. Kysymyksiä esitetään ja ratkaisumalleja jaetaan ryhmien kuukausittaisissa kokouksissa ja tarvittaessa myös pienempien erikseen kokoontuvien työryhmien tapaamisissa.
Laajempien uusien toimintokokonaisuuksien toteuttaminen voidaan toteuttaa erillisinä kehitysprojekteina, joihin konsortion jäsenet tuovat korvaamattoman asiantuntemuksensa.
Konsortion vuoden kohokohta on Peppi-kesäpäivät, jolloin tavataan kasvokkain, kuullaan kuulumisia esitelmien muodossa ja jaetaan tietotaitoa työpajoissa. Myös kesäpäivät järjestetään jäsenten toimesta, jolloin kaikki saavat vaikuttaa päivien sisältöön.
Konsortion toiminnan ohjaus
Kehitystarpeiden koordinoinnista huolehtii Koordinaatioryhmä, joka koostuu pääasiassa teemaryhmien puheenjohtajista.
Peppi-konsortion toimintaa johtaa toiminnanjohtaja. Toiminnanjohtaja vastaa päivittäisestä johtamisesta, uusien asiakkaiden hankinnasta, sopimusasioista sekä markkinoinnista.
Konsortion jäsenkorkeakoulujen ja omistajien edustajista muodostuva ohjausryhmä määrittelee Peppi-palvelukokonaisuudelle kehitykselle suunnan, painopisteet ja tavoitteet ja ohjaa konsortion toimintaan niitä kohti.
Peppi-konsortio ei vastaa ohjelmistojen käyttöönottoprojekteista, käyttötuesta, asennuksista, integraatioista tai palvelinten ylläpidosta. Nämä palvelut korkeakoulut toteuttavat itse tai hankkivat kolmannelta osapuolelta. Konsortion jäsenet voivat tarjota toisilleen käyttötukea, ohjelmistokehitystä sekä muita tuki- ja ylläpitopalveluita omana toimintanaan.