Uutiskirje 4/2020
Kehityshankkeet
Peppi-konsortion Ristiinopiskelu, AHOT ja Perusrekisteri Plus ‑kehityshankeessa (eli RAP+) on testattu ahke rasti valmistuneita uusia toiminnallisuuksia, tarkennettu työstettäviä kehitysaiheita, kartoitettu ajankohtaisia riskejä sekä tarkasteltu erilaisia riskiskenaarioita.
RIKE-osaprojekti on edennyt suunnitellusti. Toisen kehityspaketin testaaminen on alkanut ja kolman nen kehityspaketin ensimmäisten työkohteiden toteutus on aloitettu. Koordinaatioryhmä hyväksyi esitetyt lisäkehitystarpeet toteuttavaksi siinä yhteydessä, kun kyseisiin kohtiin projektissa tehdään kehitystyötä.
AHOT-osaprojektin toisen kehityspaketin testaus on on loppusuoralla. Maaliskuun lopulle suunniteltu testauspäivä jouduttiin perumaan. Kolmannen kehityspaketin toteutus etenee suunnitellusti.
P+-osaprojektin neljännen kehityspaketin testaus on aloitettu ja jatkuu huhtikuulle. Maaliskuun al kupuolella pidettiin työpaja, jossa käsiteltin tulevien lähipakettien lisäkehitystoiveita ja tikettejä sekä testattiin yhdessä. Viidennen kehityspaketin tekeminen etenee suunnitellusti.
Lisää tietoa RAP+-projektista täältä.
Ohjausryhmä
Ohjausryhmällä ei ole ollut kokouksia edellisen tiedotteen jälkeen. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 8.5.2020.
Koordinaatioryhmä
Koordinaatioryhmän kokouksissa on käsitelty ja päätetty mm. seuraavia asioita:
- Teemaryhmien ensimmäisten kehityspakettien toteutuksen kilpailutus on avattu ja tarjoukset on toimitettava viimeistään 17.4.2020.
- Perusrekisteri+ ‑toiminnallisuuksiin liittyvän migraatiotyökalun kehittämistarvetta esiteltiin koordi naatioryhmälle. Päätettiin, että asiaan pyydetään ohjausryhmän kannanotto.
- Pepin kehitysaikataulun otettiin työn alle. Se sisältää aikataulusuunnitelman RAP+-kehitystyöstä, sovittujen asiakaskohtaisten ominaisuuksien konsortiojakelusta ja teemaryhmien kehityspaketeista.
- Koordinaatioryhmässä on sovittu Pepin eri työpöytien kalenteritietojen kartoituksesta, tavoitteena on yhtenäistää eri puolilla Peppiä olevien kalenterien tietoja.
Testausasioissa tutustuttiin erilaisiin testausautomaation vaihtoehtoihin. Vaihtoehtojen kartoitusta jatketaan. Sovittiin, että testauksen aikataulusta ja vastuunjaoista tehdään suunnitelma, joka käsitellään huhtikuussa. Testauksen tavoiteprosessi on jo kuvattu ja perusohjeistus laadittu, niitä tullaan vielä täydentä mään mm. kommenttien pohjalta.
Koordinaatioryhmässä käsiteltiin ohjausryhmän linjaamia Peppi-konsortion strategisia painopisteitä 2020- 2025, työ etenee strategian toimeenpanosuunnitelman tekemisellä.
Teknisissä asioissa käsiteltiin asiakaskohtaisesti kehitettyjen ominaisuuksien aikatauluttamista ja RAP+-väliversion toteutuksen yhteensovittelua. Lisäksi asialistalla oli Peppi-konsortion koodin jakelualustalla oleva versio ja sen päivitys. RAP+-väliversio tulee saataville jakelualustalta.
Teemaryhmät
KOHA — Koulutukset, hakukohteet ja opetussuunnitelmat
Työskentely Koulutuksen taso-tiedon käytöstä opetussuunnitelmaelementeissä jatkuu ryhmässä. Pepin opintopolkuihin eli suuntautumisiin liittyvää toiminnallisuutta ollaan kehittämässä Turun yliopiston toi mesta, suunnitelmaa esiteltiin ryhmälle.
OPI — Opintohallinnolliset palvelut
Erillisellä vertaistuen alueella Moodlessa on käyty keskustelua, saatu ja annettu vertaistukea erilaisissa ajan kohtaisissa asioissa. Keskusteluista on noussut esille useita aiheita, joista on tehty uusia kehitysehdotuksia Jiraan.
OPO — Opintojen ohjaus ja suunnittelu
HOPS-toiminnallisuuksen kehittäminen päätettiin keskittää tehtäväksi teemaryhmien kokouksissa erillisten pienryhmien sijasta. OPO-ryhmässä koottiin tietoa siitä, miten eri korkeakouluissa tehtävä peppityö on organisoitu ja miten erityisesti tämän teemaryhmän kehitystyö on ratkaistu.
Ryhmä tutustui Oulussa kehitettyyn, Pepin tietoja hyödyntävään uraohjaustyökaluun, joka tukee opiskelijan ja ohjaajan välistä ohjauskeskustelua.
RESSU — Resurssien suunnittelu ja varaus
Ryhmässä käsiteltiin kalenterien yhtenäistämistarpeita ja vastuualueen kehittämisehdotuksia sekä niiden tärkeysjärjestystä. Lisäksi ryhmässä käsiteltiin resurssien suunnittelun ja varausten jatkoke hitystarpeita sekä sovittiin, miten niiden kirjaamisen ja työstämisen kanssa edetään.
TOTSU — Opetuksen toteuttaminen ja arviointi
Ryhmässä on valmisteltu kehitysehdotusta toteutusten massa-arvioinnista. Lisäksi kokouksissa on esitelty teema-aiheina hyväksilukua sekä ristiinopiskelun toimintoja (RIKE-osaprojektin tämänhetkisten tuotosten perusteella). Yhteisellä TOTSU-keskustelualueella on käyty keskustelua korkeakouluilla esiintyvien tarpeiden pohjalta.
VUOSI — Vuosi- ja työaikasuunnittelu
Suunnittelijan työpöydän Yksiköt-näkymää, sen käyttötapoja ja hyödyntämismahdollisuuksia esiteltiin ko kouksessa. Ryhmässä päätettiin aloittaa syksyllä yksikkönäkymän kehitystyö. Vuosisuunnitteluun liittyvien hakutoimintojen kehitystä, vuosisuunnittelun raportteja ja toteutusten automaattista luontia käsiteltiin myös. TAS-työryhmä esitteli ehdotusta välineen kehittämistavasta, työskentelyn jatkosta sovittiin.
TEKNI — Tekninen ryhmä
Teknisen ryhmän kokouksessa käytiin läpi läpi RAP+-projektin ja migraatiotyökalun tilanne. Lisäksi tarkastel tiin Exam-Peppi ‑suoritusintegraation kokemuksia ja keskusteltiin opintojaksointegraatiosta. Teknisen ryh män kevään työpaja siirrettiin myöhemmin järjestettäväksi.
Maksullisen koulutuksen väliaikainen työryhmä
Kokouksissa käsiteltiin pienryhmissä edistettävien asioiden tilanteita. Lisäksi käsiteltiin toiminnallisuuteen liittyviä kehitysehdotuksia.
Kehittäjäpäivät 2020
Peppi-konsortion kesäkuulle suunniteltujen kehittäjäpäivien järjestelyihin tulee muutoksia. Asiaa valmistellaan koordinaatioryhmän käsittelyyn ja siitä tiedotetaan heti, kun päätökset on tehty.
Viestintä
Wiki-sivustolle on lisätty ohje teemaryhmiin liittymisestä uusille jäsenille ja ryhmäläisille:
- Teemaryhmiin liittyminen
- Peppi-konsortio www.peppi-konsortio.fi
- Työryhmien työskentely Peppi-konsortion Wiki-sivustolla